Φθινοπωρινή απόδραση στη Ρόδο

Δεν υπάρχει τίποτα πιο αναζωογονητικό από τις φθινοπωρινές αποδράσεις. Για αυτή τη σαιζόν, προτείνουμε να κρατήσεις το καλοκαίρι στη καρδιά σου επιλέγοντας για fall break την πανέμορφη Ρόδο. Σταθερά σαγηνευτικό, το νησί με τα δεκάδες πρόσωπα είναι ακόμα πιο συναρπαστικό off season.

Φθινοπωρινή απόδραση στη Ρόδο
Οι ιαματικές πηγές της Καλλιθέας στη Ρόδο.

Ιδανικός προορισμός για ολιγοήμερη χαλάρωση η κοσμοπολίτικη πόλη της Ρόδου με τα υπέροχα ιστορικά κτήρια. Η εξερεύνηση ξεκινά από την Μεσαιωνική πόλη. Η Παλιά Πόλη όπως αποκαλείται από τους ντόπιους είναι μια από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις του κόσμου. Μια βόλτα στα σοκάκια της είναι άχαστη εμπειρία που αρκεί για να σε ταξιδέψει έως το νησί.

Κάτι περισσότερο από ορμητήριο για να ανακαλύψεις τα ταξιδιωτικά διαμάντια του νησιού η πόλη της Ρόδου είναι γεμάτη αξιοθέατα. Αξίζει να επισκεφθείς το αρχαιολογικό μουσείο που στεγάζεται στο επιβλητικό κτίριο του μεγάλου Νοσοκομείου των Ιπποτών, τη Παναγιά του Κάστρου που χτίστηκε τον 11ο αιώνα και λειτουργεί ως Βυζαντινό Μουσείο, την ακρόπολη της Ρόδου με το αρχαίο στάδιο και τα ερείπια του ναού του Απόλλωνα, το επιβλητικό Ακταίον στη παραλία του Μανδρακίου όπου γιορτάστηκε η Απελευθέρωση της Δωδεκανήσου στις 8 Μαΐου 1946 και τον ιστορικής σημασίας Ναυτικό Όμιλο Ρόδου που ιδρύθηκε έναν χρόνο αργότερα.

Για πρώτη φορά στη Ρόδο

Αν βρεθείς για πρώτη φορά στη Ρόδο, το πρώτο πράγμα που θα σου κάνει εντύπωση δεν είναι τα αξιοθέατα και ο υπέροχος καιρός. Αυτό που θα σε αφοπλίσει είναι η φιλοξενία των ντόπιων. Πρόκειται για μια πηγαία φιλοξενία που οφείλεται στην βαθιά αγάπη και στη περηφάνεια που νιώθουν οι Ροδίτες για τον μαγικό τόπο τους. Εξ ίσου εντυπωσιακό είναι ότι στην πόλη της Ρόδου θα ανακαλύψεις κάτι ασυνήθιστο για δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Στέκια υψηλού γαστρονομικού επιπέδου.

Φθινοπωρινή απόδραση στη Ρόδο
Σούρουπο στο NOR Project , Ναυτικός Όμιλος Ρόδου.

Το κερδισμένο στοίχημα του NOR Project

Ανάμεσα στα must check spots της πόλης, οι πρόσφατα ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του ιστορικού Ναυτικού Ομίλου Ρόδου είναι ένας γευστικός παράδεισος για όποιον επισκέπτεται το νησί. Έδρα του υψηλής αισθητικής πολυχώρου NOR Project, ο Ναυτικός Όμιλος είναι ότι καλύτερο για πρωινό η brunch δίπλα στο κύμα, για ψαγμένα δροσιστικά κοκτέιλ στο beach bar και για ρομαντικά dinner.

“Κύρια φιλοδοξία μας ήταν ο Ναυτικός Όμιλος Ρόδου να αποτελέσει το στολίδι της Δωδεκανήσου!” μας είπε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του NOR Project Tάσος Κατέχης.
“Αναβαθμίσαμε τις υπηρεσίες εστίασης και επιθυμούμε να αφήσει ο NOR το αποτύπωμά του. Στόχος μας είναι ο NOR να μείνει χαραγμένος στις καρδιές των συμπολιτών μας, όσο και των τουριστών που επισκέπτονται τη Ρόδο, ως ένα μοναδικής αρχιτεκτονικής αισθητικής και γεύσης σημείο του τόπου.” Φτιαγμένα κατά κύριο λόγο από ντόπια υλικά τα γευστικά πιάτα του σεφ Λυσίμαχου Δράκου, θα μείνουν χαραγμένα στη μνήμη σου ανάμεσα στις κορυφαίες αναμνήσεις από το νησί.

“Το κερδισμένο στοίχημα είναι ξεκάθαρα με την ανάπλαση αυτού του μέρους, που ήταν εγκαταλελειμμένο εδώ και χρόνια. Κάτι ανάλογο πρέπει να γίνει και με άλλους παρόμοιους χώρους στολίδια του νησιού” λέει ο πολυταξιδεμένος σεφ Λυσίμαχος Δράκος που υπογράφει τα πιάτα του NOR Project. “Από τη γαστρονομική πλευρά, το κερδισμένο στοίχημα είναι ο συνδυασμός της Μεσογειακής και Ελληνικής κουζίνας. Με μοντέρνες πινελιές και τεχνικές χωρίς φαμφάρες και με γνώμονα την καλή πρώτη ύλη, το φαγητό να είναι πρωτίστως νόστιμο και μετά ευπαρουσίαστο.”

Φθινοπωρινή απόδραση στη Ρόδο
Για πρωινό στο NOR Project του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου.

Οι επιλογές του chef Λυσίμαχου Δράκου

“Στο πρωινό θα ξεχωρίσω τα αυγά μαγειρεμένα σε αρωματική σάλτσα ντομάτας, τα πρωινά yoghurt bowls με φρέσκα φρούτα και τοπικό μέλι. Στην συνέχεια δροσερές σαλάτες και μεζέδες θαλασσιών. Χρησιμοποιούμε κυρίως ελληνικά και τοπικά θαλασσινά όσο μας το επιτρέπει η διαθεσιμότητα. Έτσι λ.χ. χρησιμοποιούμε λαβράκι από Χάλκη για να φτιάξουμε μία ελληνική εκδοχή του σεβίτσε και μία παραλλαγή του σπανακόρυζου σε μορφή αραντσίνι με ζωμό μυδιών και σέσκουλα. “

Φθινοπωρινή απόδραση στη Ρόδο
Σολωμός και σαλάτα στο NOR Project.

“Το βράδυ στο Dinner το μενού έχει κυρίως επιλογές σε ψάρι λόγω του ότι το NOR βρίσκεται πάνω στο κύμα αλλά και εξαιρετικό rib eye δικής μας ωρίμανσης. Παράλληλα τρέχει και το Ασιατικό κομμάτι με σούσι και πιάτα στη φιλοσοφία της NIKKEI κουζίνας. Εκεί θα ξεχωρίσω το white fish ceviche, όπως προανέφερα, το σαλμόν μισό ρολ με καψαλισμένο σολομό μαριναρισμένο με σιρό μισό και μιρίν και σερβίρεται με αβοκάντο και πράσινο μήλο και το spicy tuna & truffle με φρέσκο τόνο, τογκαράσι και γαλάκτωμα μαύρης τρούφας. ”     

Φθινοπωρινή απόδραση στη Ρόδο
Έξω από το ιστορικό στέκι Ακταίον στο Μανδράκι της Ρόδου.

Χαλαρή θαλπωρή και ντόπια υλικά στο “Ακταίον”

Ιστορικός τόπος συνεύρεσης των ντόπιων πριν την απελευθέρωση, το φιλόξενο Ακταίον είναι ανάμεσα στα διαχρονικά meeting point του νησιού. Χτισμένο στο πιο κεντρικό σημείο της παραλίας του Μανδρακίου, είναι σημείο αναφοράς για τη κοινωνική ζωή της πόλης. Εκεί θα πιείς αρωματικό ελληνικό καφέ, θα γευθείς χορταστικό πρωϊνό και θα απολαύσεις γεύματα και δείπνα που εντυπωσιάζουν τον ουρανίσκο. Κι αν τύχει να δροσίσει το βραδάκι, οι εντυπωσιακά διακοσμημένες σάλες του διώροφου Ακταίον είναι ότι πρέπει για γαστρονομικό dinner.

“Μέσα από το ομαδικό πνεύμα καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια οικογένεια η οποία με συνέπεια σεβασμό και αγάπη να δίνει το καλύτερο της εαυτό προς κάθε επισκέπτη” μας είπε ο διευθυντής του Ακταίον Μιχάλης Ίσκας μιλώντας μας για τη φιλοσοφία πίσω από την συνολική αρτιότητα του ιστορικού χώρου που λειτουργεί ως all day spot.

“Στο Ακταίον προσπαθούμε να ικανοποιήσουμε ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους” λέει ο Ροδίτης σεφ Κώστας Χαλιμούδρας. “Όλα ξεκινάνε από την καλύτερη πρώτη ύλη που μπορούμε να βρούμε στην αγορά, δίνοντας πάντα προτεραιότητα στην ντόπια αγορά και στους μικρούς παραγωγούς. Βασιζόμαστε πάνω τους για τα οπωροκηπευτικά μας καθώς και τα κρέατα μας.

“Το μενού είναι ένα κράμα ελληνικής και ιταλικής κουζίνας. Θα γευθείτε από παραδοσιακές σφακιανές τις Κρήτης μέχρι φρέσκια μπουράτα Ιταλίας εισαγωγής μας. Πέρα από την καλύτερη πρώτη ύλη, μέσα από σύγχρονες τεχνικές προσπαθούμε να μετουσιώσουμε κάθε υλικό. Όπως για παράδειγμα παστώνοντας και καπνίζοντας στη κουζίνα μας τους φρέσκους σολομούς ή να συνδέοντας ένα φρέσκο λαβράκι με εξωτικά φρούτα. Η προσπάθειά μας είναι κάθε γεύμα να μένει στη μνήμη των επισκεπτών.”

Φθινοπωρινή απόδραση στη Ρόδο
Γραφικό σοκάκι στη Λίνδο.

Πριν ολοκληρώσεις το fall break στη Ρόδο

Δύσκολα θα καταφέρεις να ξεκολλήσεις από την όμορφη πόλη της Ρόδου. Αλλά πριν αναχωρήσεις αξίζει να βάλεις στην ατζέντα σου βόλτες στην επιβλητική ακρόπολη και στα γραφικά σοκάκια της Λίνδου, στις Πηγές Καλλιθέας με τα ιαματικά λουτρά, στην Κοιλάδα με τις Πεταλούδες και στον κόλπο του Αμάλφι.


Κείμενο Λένα Παπαχριστοφίλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ