Cheers...Ο δημιουργός της Βότκας GREY GOOSE μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά του.
Ποιο είναι το βασικό χαρακτηριστικό σας; Η αποφασιστικότητα. Το μεγαλύτερο ελάττωμά σας; Η υπερβολική αποφασιστικότητα!Τι εκτιμάτε σε έναν άνθρωπο; Τον τρόπο με τον οποίο μοιράζεται αυτά που αγαπά, όπως ένα ταξίδι, μία συναυλία, τη χαρά του. Ποιο λάθος είναι εύκολο για εσάς να συγχωρήσετε; Στο πλαίσιο της δημιουργίας, ένα λάθος που μπορεί να οφείλεται σε έλλειψη γνώσεων. Ποιο θεωρείτε το μεγαλύτερο επίτευγμά σας; Τον γάμο μου. Τι σας εκπλήσσει ευχάριστα σε έναν άνθρωπο; Ο τρόπος ζωής του. Τι σας εμπνέει; Να είναι κανείς ανοιχτός, να νιώθει καλά με τον εαυτό του και με τους άλλους, και να επιτυγχάνει αυτό που θεωρεί ιδανικό για τον ίδιο. Υπάρχει κάτι που σας φοβίζει; Μήπως δεν καταφέρω να σταθώ στο ύψος των περιστάσεων. Ποιο είναι το πιο πολύτιμο απόκτημά σας; Το πάθος. Το αγαπημένο σας μέρος στον κόσμο; Το σπίτι και ο κήπος μου στο Κονιάκ, όπου επιστρέφω πάντα μετά τα ταξίδια μου για να πάρω ενέργεια. Τι σας έχει διδάξει η οικογένειά σας; Την ελευθερία που πρέπει να δίνουμε στον άλλον για να επιλέξει ο ίδιος τον δρόμο του. Τι κάνει την Grey Goose να ξεχωρίζει από κάθε άλλη βότκα; Εκτός απ’ το ότι την έφτιαξα εγώ; Η ποιότητα που έλειπε από τη συγκεκριμένη αγορά, η οποία και άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται το κοινό τη βότκα. Το αγαπημένο σας κοκτέιλ; Το μαρτίνι, επειδή λόγω των συστατικών του μειώνεται ο βαθμός αλκοόλης, αλλά και γιατίκαταφέρνεινα προσφέρει την πιο αυθεντική εμπειρία βότκας.
Ο François Thibault δεν πιστεύει στην τύχη, αλλά στις ευκαιρίες. Γι’ αυτό και δεν μπόρεσε να αρνηθεί την πρόκληση που του παρουσίασε ο οραματιστής SydneyFrank για τη δημιουργία μιας γαλλικής βότκας που θα ξέφευγε από τα συνηθισμένα. Η Grey Gooseόμως, ήρθε σαν το επισφράγισμα μιας μακράς πορείας. Όπως μας εξιστόρησε το καλοκαίρι, όταν η Αθήνα ήταν ανάμεσα στις 20 τυχερές πόλεις στις οποίες η Grey GooseBoulangerieBleue έφερε μια γεύση της Γαλλικής Ριβιέρας, όλα ξεκίνησαν στο Κονιάκ. Εκεί όπου η οικογένεια αμπελουργών έδωσε την πρώτη γεύση του μέλλοντος στον οινολόγο που έμελλε να γίνει Maître de Chai. Το πάθοςτου, όπως λέει και ο ίδιος, είναι κάτι που δεν θα μάθεις αν δεν γνωρίσεις καλά τον εαυτό σου – και σαν ένα τέτοιο «ταξίδι» αντιμετωπίζει και το έργο του ως Maître de Chai της βότκας Grey Goose. Επινοώντας ο ίδιος τη διαδικασία επεξεργασίας με πρώτη ύλη το σιτάρι της Πικαρδίας και παρακινούμενος πάντα από το αλάθητο ένστικτο και τη μακροχρόνια εμπειρία του, επιβλέπει από το 1996 μέχρι σήμερα τα πάντα και δεν σταματά να ονειρεύεται. Άλλωστε, όπως λέει χαρακτηριστικά,«δεν είναι όλα φτιαγμένα για να καταναλώνονται, κάποια είναι για να μοιράζονται».
Beauté – Τεύχος Οκτωβρίου 2016 (σελ. 22-από την Ανδριάνα Σακκά)