Είναι δροσιστικό και εύκολο για να το φτιάξουμε… χωρίς να προσθέσουμε ότι η μέντα και το ginger είναι τα τέλεια συστατικά για τον απόλυτο συνδυασμό. Ιδανικό για να το απολαύσετε είναι ένα ποτήρι collins για αυτό το cocktail, αλλά αν είστε δίπλα στην πισίνα, διαλέξτε όποιο ποτήρι βρείτε!
Αυτή η συνταγή δημιουργήθηκε στο μπαρ Zefiro στο Πόρτλαντ το 1995 από τον Dionysos Marcovaldo , όμως έγινε γνωστό στο Absinthe Brasserie and Bar στο San Francisco όπου ήταν ένα από τα ποτά με τις μεγαλύτερες παραγγελίες. Είναι επίσης το cocktail που ενέπνευσε το βιβλίο The Art of the Bar.
Θα χρειαστείτε:
- 60 ml gin
- 15 ml φρέσκο χυμό lime
- 15 ml σιρόπι από ginger
- 8 με 10 φύλλα μέντας
- τζιτζιμπίρα
- για γαρνίρισμα μία φέτα από lime
Πάρτε στα χέρια σας τα φύλλα μέντας και τρίψτε τα για να βγουν τα αρώματα. Τοποθετήστε τα σε ένα σέικερ για cocktail. Προσθέστε το σιρόπι από ginger και χτυπήστε τα, στη συνέχεια βάλτε το gin, το χυμό από lime και πάγο… Σουρώστε τα σε ένα ποτήρι collins γεμάτο με πάγο, βάλτε στην κορυφή τη τζιτζιμπίρα και γαρνίρετε με μέντα και τη φέτα από lime.