Βack to natural: Τέλος εποχής για τα lip fillers

Βack to natural: Τέλος εποχής για τα lip fillers

Οι παρεμβάσεις σε πρόσωπο και σώμα λιγοστεύουν, η “πλαστική” πραγματικότητα μοιάζει να καταρρέει και -ευτυχώς- οι γυναίκες αρχίζουν να αγαπούν την φυσικότητά τους. Μια από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες της εποχής μας, τα lip fillers, χάνουν τη δυναμική τους. Ενώ πρόκειται για μια μέθοδο που δημιουργήθηκε για να βελτιώσει την όψη των χειλιών, οι υπερβολές και οι ακρότητες είναι τελικά αυτές που επικρατούν. Τα τεράστια, σαρκώδη χείλη δεν είναι πια επιθυμητά και αν έχεις προβεί σε μια τέτοια αισθητική παρέμβαση δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Με τη βοήθεια του κατάλληλου γιατρού μπορείς να ανακτήσεις τη φυσική μορφή των χειλιών σου.

Βack to natural: Το τέλος των lip fillers
Peter Philips Makeup

Tα περιβόητα lip fillers

Τα lip fillers είναι ενέσεις που προσθέτουν όγκο στα χείλη κάνοντάς τα πιο γεμάτα. Αυτά τα πληρωτικά αποτελούνται από συνθετικό υαλουρονικό οξύ (ΗΑ), το οποίο είναι μια φυσική ουσία του σώματος προσφέροντας αποτελέσματα που διαρκούν από 3 έως 18 μήνες. Έτσι αν δεν μείνεις ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα έχεις την επιλογή να να ζητήσεις από τον δερματολόγο ή το πλαστικό να αφαιρέσει ένα μέρος του lip filler ή και ολόκληρο. Ωστόσο, υπάρχουν και fillers που κατασκευάζονται από λίπος ή σιλικόνη και αφαιρούνται δυσκολότερα.

Πολλές celebrities τόσο σε Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, όχι μόνο προβαίνουν σε αφαίρεση των lip fillers αλλά μοιράζονται την αλήθεια με το κοινό τους συμβάλλοντας στην καλλιέργεια ρεαλιστικών προτύπων ομορφιάς. “Κάτι παθαίνουμε, δεν ξέρω τι και πάντα θέλουμε να μεγαλώσουμε τα χείλη μας. Θυμάμαι πριν δύο χρόνια ένα καλοκαίρι είχα πάει να βάλω υαλουρονικό στα χείλη. Ειλικρινά, το αποτέλεσμα ήταν τόσο τρομακτικό. Μετά από αυτό, πήγα και ζήτησα αφαίρεση του υλικού με υαλουρονιδάση” ανέφερε πρόσφατα στην εκπομπή της η παρουσιάστρια Κατερίνα Καινούργιου αποδεικνύοντας πως όταν κυνηγάμε την τελειότητα μπορεί να οδηγηθούμε στα αντίθετα αποτελέσματα.

Βack to natural: Το τέλος των lip fillers
Anna Svets, pexels

5 λόγοι που μπορεί να σε κάνουν να θελήσεις να απαλλαγείς από τα lip fillers

  1. Υπερπλήρωση. Τα υπερβολικά γεμάτα χείλη μπορεί να δημιουργήσουν μια αντιαισθητική εικόνα που αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου. 
  2. Aνεπιθύμητα εξογκώματα, ανωμαλίες και ασυμμετρία. Εάν το πληρωτικό δεν έχει απλωθεί ομοιόμορφα κάτω από το δέρμα μπορεί να μεταφερθεί και σε άλλα σημεία. Συνήθως, όταν το lip filler είναι αποτυχημένο, πηγαίνει από το εσωτερικό “κόκκινο χείλος” στο εξωτερικό “λευκό χείλος”
  3. Πόνος και δυσφορία. Δεν είναι κάτι που θα πρέπει να περιμένεις να συμβεί αλλά αν αισθανθείς πόνο ή αποχρωματισμό στο σημείο της ένεσης καλό είναι να ζητήσεις από τον γιατρό σου να το αφαιρέσει. 
  4. Θέλεις πίσω το φυσικό σχήμα των χειλιών σου. Ο πέμπτος και εξίσου σημαντικός λόγος είναι να θέλεις να δεις ξανά τα χείλη σου όπως ήταν. Είτε επειδή δεν σου αρέσει το αποτέλεσμα είτε επειδή μοιάζει ξένο πάνω σου.
Βack to natural: Το τέλος των lip fillers

Έτσι αφαιρούνται τα lip fillers

Aν σκέφτεσαι να απαλλαγείς από τα lip fillers να θυμάσαι πως δεν είναι κάτι ακατόρθωτο. Ο γιατρός θα μουδιάσει την περιοχή των χειλιών εφαρμόζοντας μια κρέμα τοπικά και στη συνέχεια με μια μικρή βελόνα θα εκχύσει ένα ένζυμο διάλυσης που ονομάζεται υαλουρονιδάση. Μετά το τέλος της διαδικασίας, θα τοποθετήσει μια παγοκύστη στα χείλη για 10–15 λεπτά ώστε να μειωθεί το πρήξιμο. Σε περίπτωση που τα πληρωτικά δεν είναι υαλουρονικού οξέος αλλά κατασκευάζονται από λίπος ή σιλικόνη μπορεί να είναι πιο δύσκολο να διαλυθούν, καθώς το λίπος και οι συνθετικές ουσίες δεν διαλύονται από μόνες τους. 

Η υαλουρονιδάση αρχίζει να διασπά το πληρωτικό αμέσως μόλις εκχυθεί. Παρόλα αυτά, το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για να εξαπλωθεί και να δράσει εξαρτάται από δύο παράγοντες. Ο πρώτος παράγοντας είναι η σύνθεση του πληρωτικού, καθώς μπορεί να διαλυθεί σε μία μόνο συνεδρία αλλά ίσως χρειαστεί και περισσότερες εάν είναι ιδιαίτερα πυκνό ή εάν η αρχική έκχυση έγινε σε μεγάλη περιοχή. Ο δεύτερος παράγοντας είναι ο μεταβολισμός του σώματος. Το ένζυμο μπορεί να διασπάσει τα προϊόντα, αλλά το σώμα πρέπει να απορροφήσει και να εξαλείψει το filler. 

Aξίζει να γνωρίζεις όμως, πως η υαλουρονιδάση χρησιμοποιείται σαν θεραπευτικό πρωτόκολλο κυρίως όταν πρέπει να αντιστραφεί το αποτέλεσμα μιας έγχυσης  που δεν έχει πάει καλά. Μετά τη θεραπεία μπορεί να έχεις ήπιο εώς μέτριο πόνο ή και πρήξιμο για λίγες ημέρες. Επιπλέον, μπορεί να νιώθεις τα χείλη σου άδεια μετά τη διάλυση του πληρωτικού αλλά μην ανησυχείς καθώς χρειάζεται χρόνος για να επιστρέψει το υαλουρονικό οξύ που παράγει το σώμα σου φυσικά. 


Kεντρική φωτογραφία, Valeria Boltneva / Pexels.

Kείμενο της Spa Manager Μαρίας Χούντα.

@maria_chouda

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ