Μέχρι σήμερα κάναμε dry brushing στο σώμα για να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα, να ενεργοποιήσουμε τον κυτταρικό μεταβολισμό, να διώξουμε τις τοξίνες και να τονώσουμε την μικροκυκλοφορία. Με αυτόν τον τρόπο βελτιώνουμε την υφή της επιδερμίδας μας. Τώρα, η δημοφιλής τεχνική του dry brushing ανεβαίνει στο πρόσωπο για να χαρίσει πεντακάθαρη, λαμπερή και υγιή όψη.

Το μέγεθος μετράει
Σε αυτή την περίπτωση, ενδείκνυται η χρήση μικρότερης βούρτσας, η οποία έχει πιο μαλακές τρίχες και στρογγυλή κεφαλή. Οι κινήσεις μας πρέπει να γίνονται κυκλικά και απαλά. Ξεκινάμε από το ντεκολτέ και ανεβαίνουμε προς τα πάνω αποφεύγοντας την ντελικάτη περιοχή των ματιών. Το δέρμα μας μπορεί να ερεθιστεί ή να κοκκινίσει, αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Είναι η απόδειξη ότι αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος, το οποίο έρχεται στην επιφάνεια. Μπορούμε να εντάξουμε το dry brushing στη ζωή μας, στην πρωινή ή στη βραδινή ρουτίνα ομορφιάς μας μετά τον καθαρισμό. Το κάνουμε πάντα πάνω σε στεγνό και καθαρό δέρμα. Αμέσως μετά, συνεχίζουμε με την εφαρμογή του serum και της κρέμας ημέρας ή νύχτας καθώς και του αγαπημένου μας ελαίου το βράδυ.

Do’s & don’ts
Το βασικό ατού του dry brushing είναι ότι κάνει απαλή απολέπιση και ενεργοποιεί τη λέμφο και τη λεμφική παροχέτευση βοηθώντας στην καλύτερη διείσδυση των συστατικών των προϊόντων που ακολουθούν. Ωστόσο, δεν είναι μια τεχνική για κάθε μέρα! Μια φορά την εβδομάδα είναι αρκετή για να δούμε αποτέλεσμα λάμψης και φρεσκάδας. Από τα ευεργετικά του οφέλη μπορούν να ωφεληθούν οι περισσότεροι τύποι με κάποιες εξαιρέσεις. Για παράδειγμα, αν έχουμε πολύ ξηρό δέρμα, μπορεί να νιώσουμε πιο έντονη ξηρότητα και αφυδάτωση. Επιπλέον, καλό είναι να το αποφεύγουμε στην περίπτωση που το δέρμα μας είναι ευαίσθητο, έχει τάση ακμής, ροδόχρου ακμής ή ψωρίαση.
To Beauté προτείνει:



Κεντρική φωτογραφία, Anna Shvets / pexels
Κείμενο Πάτια Ιορδανίδου.