
Η βραβευμένη με Oscar για τη «Julia» Vanessa Redgrave είναι η νέα συμμετοχή στο cast της ταινίας «Film Stars Don’t Die In Liverpool». Την παραγωγή της ταινίας αναλαμβάνουν οι Barbara Broccoli -παραγωγός των ταινιών James Bond και Colin Vaines. Στο cast έχουν ήδη ενταχθεί η Annette Bening, ο Jamie Bell κι η Julie Walters.
Τα γυρίσματα της ταινίας ξεκίνησαν ήδη στο Liverpool υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Paul McGuigan, ενώ το σενάριο υπογράφει ο Matt Greenhalgh.
Η ταινία βασίζεται στα απομνημονεύματα του Βρετανού ηθοποιού Peter Turner και παρακολουθεί τη σχέση του Turner με την εκκεντρική ηθοποιό Gloria Grahame («It’s A Wonderful Life», 1946). Πρόκειται για μία θυελλώδη σχέση της θρυλικής femme fatale της βρετανικής κινηματογραφικής βιομηχανίας μ’ έναν κατά πολύ νεότερό της άνδρα. Το βιβλίο του Turner, με τη σειρά του, επικεντρώνεται περισσότερο στο διάστημα που o Turner στήριζε τη Grahame όταν εκείνη ήταν στο τελικό στάδιο καρκίνου του στόματος το 1981.
Αν κι ακόμα δεν έχει οριστεί ο ρόλος της Redgrave στην ταινία, δεν παύει να είναι ευχάριστη έκπληξη το γεγονός πως θα την ξαναδούμε σε (κινηματογραφική) δράση. Τα τελευταία χρόνια την είδαμε στο «The Butler» (2013), το «Foxcatcher» (2014) και την τηλεοπτική σειρά του BBC «Call The Midwife».
Κείμενο: Αντιγόνη Αδαμοπούλου