Αναβίωση της παλιάς Αθήνας σε ένα συναπάντημα παρελθόντος και μέλλοντος
Στο «Μπάγκειον», το εμβληματικό ξενοδοχείο του Ερνέστου Τσίλλερ που χτίστηκε από το 1890 ως το 1894, ο σχεδιαστής Στέλιος Κουδουνάρης σε συνεργασία με τη Μπιενάλε Αθηνών, παρουσίασε την ανοιξιάτικη/καλοκαιρινή συλλογή του για το 2017. Το «Μπάγκειον» είναι ο κεντρικός εκθεσιακός χώρος της Μπιενάλε Αθηνών από το 2015. Σε μια βραδιά γεμάτη συμβολισμούς, όπου αναβίωσαν οι κοσμικές συγκεντρώσεις της αθηναϊκής κοινωνίας του ’20, σύσσωμος ο κόσμος της ελληνικής μόδας παρακολούθησε να συμπληρώνεται βήμα-βήμα πάνω στην πασαρέλα η εικόνα της σύγχρονης θηλυκότητας.
Το ballroom του πρώτου ορόφου, η βασική σουίτα επί της πλατείας Ομονοίας και ο ψηλοτάβανος διάδρομος που τους χώριζε, ενώθηκαν υποδειγματικά από τον αρχιτέκτονα και καλλιτεχνικό διευθυντή του σόου Ανδρέα Ιωαννίδη, ο οποίος σεβόμενος απόλυτα την ιστορία του κτιρίου δημιούργησε ένα επιβλητικό σκηνικό που θύμιζε ναυάγιο βυθισμένο στο χρόνο. Συνδετικός κρίκος του παρελθόντος (η ξεχασμένη αίγλη του Μπάγκειον), του παρόντος (η κολεξιόν) και του μέλλοντος (άνοιξη/καλοκαίρι 2017) ήταν ο χρυσαφένιος καθρέφτης που δέσποζε στο κέντρο, κάτω από το αίθριο. Μέσα του εμφανίζονταν οι δυναμικές φιγούρες του Στέλιου Κουδουνάρη, υπό την ενδυματολογική επιμέλεια του στυλίστα Άρη Γεωργιάδη, οι μαγεμένοι θεατές, αλλά και η φθορά στους τοίχους. Το μόνο που δε μπόρεσε να απεικονίσει ο καθρέφτης ήταν το μουσικό ταξίδι του Mark F. Angelo, ο οποίος συνέθεσε μουσική ειδικά για την περίσταση.
Η ομάδα της Sassoon Professional επιμελήθηκε τα μαλλιά των 40 μοντέλων, έμπνευση για τα looks της collection αποτέλεσε η σύγχρονη γυναίκα που κινείται στους “urban” ρυθμούς των μητροπόλεων του κόσμου. Στο catwalk κυριάρχησαν τα wet wavy looks με έντονες υφές και λάμψη. Σύμμαχος για την δημιουργία των μοναδικών looks αποτέλεσαν τα προϊόντα styling της επαγγελματικής σειράς Sassoon Professional. Το make up επιμελήθηκε ο Φρέντυ Καλομπράτσος με την ομάδα του, ενώ τα νύχια των μοντέλων φρόντισε η Άννα Αλμπάνη.
Περίπου 200 άτομα (μοντέλα, τεχνικοί, κομμωτές, make up artists και εθελοντές) εργάστηκαν πολλές ώρες για την προετοιμασία της παραγωγής, στην άρτια ροή της οποίας συνέπραξαν όλοι οι φοιτητές της σχολής Fashion Workshop by Vicky Kaya με την καθοδήγηση της ίδιας της Βίκυς Καγιά παίρνοντας ενέργεια από τους φρεσκοστυμμένους χυμούς του Pure Juice Bar και τον premium καφέ Rossetti.