Forårsruller με σολωμό & σπανάκι

Είπαμε αυτή τη φορά να επιλέξουμε κάτι τελείως διαφορετικό και πρωτότυπο! Πρόκειται για μια συνταγή που μας έρχεται από την Δανία, είναι μία παραλλαγή των ασιατικών springrolls, με προσθήκη από σολομό και σπανάκι. Τρώγεται άνετα και από vegeterian… και είναι νοστιμότατα!

Θα χρειαστείτε:
4-5. φύλλα για πίτα ( ή για springroll)
250 γρ. σολομού
250 γρ. σπανάκι, κατεψυγμένο ή φρέσκο, αλλά βρασμένο
αλατοπίπερο

Διαλέξτε πόσα φύλλα springroll από τη συσκευασία θα χρησιμοποιήσετε και βάλτε τα υπόλοιπα στην κατάψυξη.
Ξεπαγώστε το σπανάκι ή ξεπλύνετε το φρέσκο ​​και βάλτε το σε μια κατσαρόλα για να βράσει λίγο. Κόψτε το σολομό σε μικρά κομμάτια. Στραγγίξτε το σπανάκι, να μην έχει καθόλου υγρά και ψιλοκόψτε το.
Πάρτε ένα φύλλο τη φορά και βάλτε τη γέμιση σύμφωνα με τη φωτογραφία και διπλώστε το. Βάλτε τα springroll πάνω σε λαδόκολλα ή φύλλο ψησίματος στο φούρνο και ψήστε στους 225 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.
Σερβίρονται ζεστά ή κρύα…

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ