Αν ψάχνετε για μία εύκολη και γευστική συνταγή για ζυμαρικά, με υλικά που είναι παραπάνω από σίγουρο ότι έχετε στα ντουλάπια της κουζίνας σας, αυτή είναι η ιδανική! Με το λεμόνι και το μπόλικο πιπέρι να δίνουν μία ιδιαίτερη γεύση και να “μαλακώνουν” το βούτυρο που τα συνοδεύει.
Δοκιμάστε την με ένα ποτήρι λευκό κρασί…
Θα χρειαστείτε:
250 γρ. spaghetti ή ζυμαρικά της επιλογής σας (ακόμα και φρέσκα)
½ stick βουτύρου
4 κ. γλ. αλεύρι
3 κ. σ. χυμό λεμονιού
1 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
1 φλιτζάνι γάλα με χαμηλά λιπαρά
1 κ. γλ.αλάτι
2 κ. σ. τριμμένη παρμεζάνα
φρέσκο μαύρο πιπέρι
Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας . Σε μια άλλη κατσαρόλα, σε μέτρια θερμοκρασία η φωτιά, αφήνετε να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε για να σχηματιστεί μια παχιά κρούστα. Προσθέστε το γάλα, το αλάτι και την παρμεζάνα.
Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να πήξει. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και το πιπέρι και περιχύνετε το μείγμα στα ζυμαρικά.
Γαρνίρετε με όσο πιπέρι και ξύσμα λεμονιού θέλετε.