Ζυμαρικά με κοτόπουλο & pesto από σπανάκι

Έχετε πεθυμήσει να φάτε κάτι απολαυστικό, gourmet αλλά εύκολο να το ετοιμάσετε; Μπορεί -ως σκέψη-  να σας φαίνεται δύσκολο να φτιάξετε μόνοι σας πέστο και κυρίως από σπανάκι, αλλά έχοντας το δοκιμάσει, σας πληροφορώ είναι απλούστατο. Με μία βασική προϋπόθεση να έχετε όλα τα υλικά στο ψυγείο και στο ντουλάπι σας…

Το γευστικό αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει και -αν θέλετε- ρισκάρετέ το με τις αναλογίες…

Θα χρειαστείτε:
2 φλιτζάνια φύλλα σπανάκι, καθαρισμένα από τους μίσχους
1 χούφτα φρέσκα φύλλα βασιλικού
⅓ φλιτζάνι φιστίκια
⅓ κούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
½ κ.γλ. αλάτι
¼ κ. γλ. φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι
⅓ φλιτζάνι τριμμένο τυρί pecorino romano
1 ¼ κιλό στήθος κοτόπουλο , κομμένο σε κύβους
1 κ. σ. βούτυρο
2 φλιτζάνια μαγειρεμένα ζυμαρικά
Στο μπλέντερ βάλτε το σπανάκι, τον βασιλικό, τα φιστίκια, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Τα “χτυπάτε” για λίγο μέχρι το σπανάκι να διαλυθεί. Προσθέστε το τυρί και να συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα.
Μη διστάσετε να προσθέσετε περισσότερο βασιλικό, αλάτι, χυμό λεμονιού αν προτιμάτε. Δεν υπάρχει κανένας κανόνας εδώ!
Αλατοπιπερώστε ελαφρά τους κύβους κοτόπουλου. Ζεστάνετε το βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύετε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές μέχρι να ψηθούν καλά. Για να είναι αρκετά στεγνό, τρυπήστε με ένα πιρούνι για να “βγουν” τα νερά του.

Γεμίστε τέσσερα μπολ με ίση ποσότητα μαγειρεμένα ζυμαρικά (σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας) , έπειτα μοιράστε το κοτόπουλο ομοιόμορφα ανάμεσα σε κάθε μπολ. Ρίξτε μια γενναιόδωρη κουταλιά πέστο σε κάθε μπολ και σερβίρετε αμέσως.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ