Γεμάτες πλεξούδες και εντυπωσιακός όγκος στη στιγμή
Μάλλον ήρθε ο καιρός να πάψουμε να εντυπωσιαζόμαστε από τον μεγάλο όγκο των πλεξούδων που βλέπουμε εδώ και εκεί, ζωντανά μπροστά μας αλλά και στα περιοδικά. Την άνοιξη του 2016 το πιο πιθανό είναι να μην κρύβεται κάτι άλλο πίσω από αυτό από την απλή τεχνική του pancaking. Είναι πιο εύκολο από όσο νομίζουμε και μπορεί να μας χαρίσει τις παχιές, κινηματογραφικές πλεξούδες που ονειρευόμαστε στην στιγμή. Για το λένε όμως έτσι;
Το όνομα πηγάζει από την τηγανίτα, το γλυκό που είναι πεντανόστιμο και κυρίως… επίπεδο. Σκεφτείτε ότι όσο πιο επίπεδη είναι μια πλεξούδα τόσο πιο μεγάλη φαίνεται. Πρόκειται καθαρά για ψευδαίσθηση και για να την πετύχετε, ξεκινήστε να φτιάχνετε μια κλασική πλεξούδα, όποια θέλετε και σας αρέσει. Όταν τελειώσετε τραβήξτε απαλά το κάθε τμήμα της πλεξούδας προς τα έξω, αρκετά για να αποκτήσει όγκο το τμήμα των μαλλιών χωρίς όμως να χαλάσετε το σχήμα όλης της πλεξούδας. Έτσι η πλεξούδα θα “ανοίξει” και τα μαλλιά θα αποκτήσουν όγκο.
Ρωτήσαμε τον Παναγιώτη Τζακώστα (In Berlin), που μας σύστησε για πρώτη φορά τη μέθοδο και αυτός φυσικά μας έδωσε τα φώτα του:
Αν έχετε μακριά μαλλιά, μπορείτε απλώς να κάνετε μια πλεξούδα όπως την κάνετε συνήθως και στο τέλος να την ανοίξετε με τα δάχτυλά σας ώστε να φαίνεται πιο γεμάτη. Σε περίπτωση που έχετε κόμμωση με μύτες μπορεί να δείτε τις άκρες να ξεπηδούν από την πλεξούδα και να την κάνουν να ξελύνεται κατά κάποιο τρόπο όταν τις τραβάτε. Ωστόσο, πειραματιστείτε άφοβα. Θα δείτε ότι και το μικρότερο τράβηγμα μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά! Αν πάλι έχετε κοντά μαλλιά, πλέκετε την πλεξούδα από την περίμετρο του κεφαλιού και ανοίγετε μετά, ή αφήσετε περισσότερες αφέλειες μπροστά και φτιάξτε την πλεξούδα σας στο τελείωμα!