Δημιουργεί η ζάχαρη ρυτίδες;

 

Ένας ακόμη λόγος για να την αρνηθούμε!

Και αν μέχρι τώρα αγχωνόσασταν για τις θερμίδες με τις οποίες επιβαρύνεται ο οργανισμός σας μετά από κάθε κουταλιά ζάχαρη, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να ιδρώνετε με το πόσο επιβλαβής μπορεί να αποδειχθεί για το δέρμα μας και την υγεία του. Οι τελευταίες έρευνες έδειξαν, πως η ζάχαρη δημιουργεί πραγματικές ρυτίδες. Και αυτό από μόνο του, μας κάνει να έχουμε δεύτερες και τρίτες σκέψεις πριν παραγγείλουμε έναν ακόμη γλυκό freddo.

Και στο σημείο αυτό θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε κάτι που ονομάζεται γλυκοζυλίωση. Είναι μια εσωτερική χημική αντίδραση μεταξύ των μορίων σακχάρου στο αίμα μας και το κολλαγόνο και την ελαστίνη του δέρματός μας, οι οποίες είναι απαραίτητες για μια σταθερή και νεανική επιδερμίδα. Και η συνάρτηση είναι απλή. Διατάραξη του κολλαγόνου προκαλεί μείωση της ελαστίνης που με την σειρά της προκαλεί ρυτίδες.

Σε κανέναν τα έξτρα κιλά δεν χαρίζουν νιότη. Έρευνες έδειξαν άλλωστε πως άτομα που επιμένουν να καταναλώνουν ζάχαρη, χωρίς όμως μια γενικότερη υγιεινή διατροφή στην καθημερινότητά τους, στερούν από το σώμα τους κρίσιμες βιταμίνες και μέταλλα. Τις βιταμίνες εκείνες και τα ανόργανα συστατικά που απαιτούνται για να διατηρήσουμε μια νεανική και λαμπερή επιδερμίδα.

Η γλυκοζυλίωση συμβάλλει κατά 50% στη γήρανση του δέρματος (και εμείς τρομάξαμε με το ποσοστό). Και αυτό σημαίνει μόνο ένα πράγμα. Άκαμπτο δέρμα σημαίνει γερασμένο δέρμα. Τα τελευταία χρόνια όμως κολοσσοί της κοσμετολογίας, όπως η Avene, η La roche-posay και η Vichy, ανέλυσαν το συγκεκριμένο πρόβλημα και κατασκεύασαν κρέμες που στόχο έχουν την καταπολέμηση της γλυκοζυλίωσης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ