Ai Weiwei at Cycladic

Διάσημα έργα του μεγάλου ακτιβιστή καλλιτέχνη αναδεικνύουν την κριτική του ματιά στα σύγχρονα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα.

Τα καινούργια του έργα αντλούν έμπνευση από την προσφυγική κρίση που βίωσε και ο ίδιος ζώντας επί μήνες στη Λέσβο, αλλά και από τις συλλογές του μουσείου. Μεταμορφώνοντας αντικείμενα καθημερινής χρήσης σε έργα τέχνης   αναφέρεται με τον δικό του τρόπο  στους κινδύνους και στις κακές συνθήκες διαβίωσης που αντιμετωπίζουν χιλιάδες πρόσφυγες.

Ενώ σε συνεργασία με τη φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης, φιλοξενούνται και μια σειρά φωτογραφιών από έξι Έλληνες ερασιτέχνες φωτογράφους.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη έκθεση του δημοφιλούς καλλιτέχνη στην Ελλάδα, η οποία, μεταξύ άλλων έργων (Divina Proportione, Mask, Cao και Grapes) περιλαμβάνει ένα νέο έργο του, αποκλειστικά εμπνευσμένο από τη συλλογή του μουσείου. Πρόκειται για την πρώτη παρουσίαση έργων του Ai Weiwei σε αρχαιολογικό μουσείο παγκοσμίως, αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας μεταξύ του καλλιτέχνη και του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Σκοπός της έκθεσης είναι να μυήσει το κοινό στην καλλιτεχνική προσέγγιση του Ai Weiwei, μέσα από πολλά και σημαντικά έργα του, ενώ έμφαση δίνεται στις δράσεις που ανέπτυξε ο καλλιτέχνης τους τελευταίους μήνες που πέρασε στην Ελλάδα, καταγράφοντας την προσφυγική κρίση.

Ανταποκρινόμενο στην προσφυγική κρίση, το Μουσείο Κυκλαδκής Τέχνης θα διαθέσει το 10% των συνολικών εσόδων της έκθεσης, απευθείας σε δύο ΜΚΟ: στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα (MSF) και στην ελληνική οργάνωση ΜΕΤΑδραση, που συμβάλλουν σημαντικά στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφ. Δούκα 4, τηλ.210-7228321 ( μέχρι τις 30 Οκτωβρίου)

Maison & Decoration Τεύχος 137 (σελ. 28-από την Ντόση Ιορδανίδου)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ