Οι ανέκδοτες ιστορίες του Peter Lindbergh

Linda Evangelista, Michaela Bercu & Kirsten Owen, Pont-à-Mousson, 1988 © Peter Lindbergh. Courtesy of Peter Lindbergh, Paris

Δεν είναι η πρώτη έκθεση με έργα του Peter Lindbergh.Όμως η Untold Stories που εγκαινιάσθηκε πριν λίγες ημέρες στο μουσείο Kunstpalastτου Ντίσελντορφ έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Βλέπετε είναι η μοναδική έκθεση που στήθηκε από τον ίδιο τον κορυφαίο φωτογράφο λίγο πριν φύγει από τη ζωή τον Σεπτέμβρη σε ηλικία 74 ετών.

Οι ανέκδοτες ιστορίες του Peter Lindbergh
Sabisha Friedberg & Jessica Stam, Paris, 2007 © Peter Lindbergh. Courtesy of Peter Lindbergh, Paris
Οι ανέκδοτες ιστορίες του Peter Lindbergh
Karen Elson, Los Angeles, 1997 © Peter Lindbergh. Courtesy of Peter Lindbergh, Paris
Οι ανέκδοτες ιστορίες του Peter Lindbergh

Untold Stories στο Ντίσελντορφ

Επιμελημένη από τον ίδιο τον Lindbergh η έκθεση Untold Stories περιλαμβάνει ανέκδοτα έργα του φωτογράφου που σημάδεψε τα ’90ς επηρεάζοντας ριζικά την εξέλιξη της σύγχρονης αισθητικής. Διάσημος κυρίως για τις ασπρόμαυρες λήψεις του, σε αυτή την έκθεση ο Lindbergh μοιράζεται για πρώτη φορά αδημοσίευτες backstage εικόνες από το συνολικό φάσμα της επιτυχημένης καριέρας του. Ανάμεσα στις μούσες των φωτογραφιών της έκθεσης, περιλαμβάνονται αγαπημένα super models της δεκαετίας του ’90 όπως οι Kirsten Owen, Linda Evangelista, Naomi Campbell,Karen Elson και προσωπικότητες όπως οι Nicole Kidman,Uma Thurman, Robin Wright, Jessica Chastain, Jeanne Moreau και Charlotte Rampling.

Οι ανέκδοτες ιστορίες του Peter Lindbergh
Uma Thurman, New York, 2016 © Peter Lindbergh. Courtesy of Peter Lindbergh, Paris
Οι ανέκδοτες ιστορίες του Peter Lindbergh
Ο κατάλογος της έκθεσης Untold Stories κυκλοφορεί από τις εκδόσεις TASCHEN στις 3 Απριλίου

Ο κατάλογος της έκθεσης

Δεν θα τύχει να βρεθείτε στο Ντίσελντορφ έως την 1η Ιουνίου που ρίχνει αυλαία η έκθεση; Κανένα πρόβλημα. Μπορείτε πάντα να πάρετε μια γεύση από την έκθεση ξεφυλλίζοντας τον πολυτελή κατάλογο που φιλοξενεί 150 ανέκδοτες φωτογραφίες του Lindbergh. Στις 320 σελίδες του “Untold Stories” περιλαμβάνεται η συζήτηση του φωτογράφου με τον διευθυντή του μουσείου Kunstpalast, Felix Krämer και σχετικό σημείωμα του σκηνοθέτη Wim Wenders.
Ο κατάλογος πρόκειται να κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Taschenστις 3 Απριλίου.

Οι ανέκδοτες ιστορίες του Peter Lindbergh
Naomi Campbell © Peter Lindbergh. Courtesy of Peter Lindbergh, Paris
Οι ανέκδοτες ιστορίες του Peter Lindbergh
Sasha Pivovarova, Steffy Argelich, Kirsten Owen & Guinevere van Seenus, Brooklyn, 2015 © Peter Lindbergh. Courtesy of Peter Lindbergh, Paris

Κείμενο, Λένα Παπαχριστοφίλου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ