Τα 5 πράγματα που χρειάζεται να ξέρεις για τη μόδα σήμερα

 

Teach me fashion 

1. Υψηλές ταχύτητες και κλασικές αξίες

Εδώ είναι η μεγάλη πρόκληση του στιλ. Να έχεις δοκιμάσει τα ρούχα που ήθελες να δοκιμάσεις, να έχεις κρατήσει αυτά που σου ταιριάζουν περισσότερο και να τα φοράς μαζί με τις παραδοσιακές αξίες της μόδας, όπως ένα κλασικό blazer με ένα χαλαρό T-shirt, ένα αυστηρό πουκάμισο με το καινούριο σορτσάκι, ένα ζευγάρι ιδιαίτερα παπούτσια με ένα διαχρονικό φόρεμα. Οι σχεδιαστές στους μεγάλους οίκους αλλάζουν θέση κάθε λίγες σαιζόν. Αυτό δεν σημαίνει ότι το ίδιο πρέπει να ισχύει και για την άποψή μας.

2. Δεν φοβόμαστε κάτι διαφορετικό 

Κάθε εποχή και κάθε μέρα έχει τις δικές της ανάγκες. Κάποιες φορές θα θέλουμε να ξεχωρίσουμε μέσα από το πλήθος, κάποιες φορές θα θέλουμε να μπλεχτούμε ανάμεσα σε αυτό χωρίς κανείς να μας πάρει χαμπάρι. Η μόδα είναι εδώ για να καλύψει κάθε τέτοια ανάγκη. Το incognito μπορεί να το πετύχει οποιοσδήποτε εύκολα. Την λάμψη της κάθε σαιζόν την φροντίζει και κάποιος άλλος με την ιδέα της χρονιάς. Το 2016 π.χ. είναι σίγουρα η χρονιά της ντιζάιν κολεκτίβας “Vetements” και του καινοτόμου ιδρυτή της Demna Gvasalia, που φρόντισε να βάλει το χιούμορ στην διεθνή γκαρνταρόμπα και αναδείχθηκε από τα social media.
3. Η πρακτικότητα επιβάλλει τους ρυθμούς της   

Μερικές φορές η μόδα αργεί αλλά αυτό που είναι να κάνει τελικά θα το κάνει. Παράδειγμα το αιώνιο μπέρδεμα των καταναλωτών που έβλεπαν μία επίδειξη σήμερα που όμως δεν μπορούσαν να αποκτήσουν παρά μόνο μία σεζόν αργότερα. Με πρώτη την Burberry το σύστημα αλλάζει, και πλέον “what you see is what you get” ή όπως λέγεται πλέον “See now, Shop now”. Αυτό σημαίνει ότι όσο περισσότερο γνωρίζουμε τι μας αρέσει, τι όχι, τόσο πιο άνετη και αποτελεσματική θα γίνεται η εμπειρία της επιλογής γκαρνταρόμπας γιατί πλέον η επιθυμία μας θα είναι ήδη εκεί.

4. Όταν η μόδα μας μιλάει

Ο ψηφιακός κόσμος της μόδας δεν προσφέρει πια μόνο εικόνα αλλά και ήχο δημιουργώντας τα δικά της Podcasts. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες είναι οι εκπομπές “Pardon my French” της Garance Doré, και “O Man” της φλεγματικής Man Repeller.

5. Η συζήτηση γίνεται: Για το θαύμα της Gucci 

 Όταν το 2015 ο Alessandro Michele ανέλαβε τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή της Gucci κανείς δεν περίμενε την εξέλιξη: Μέσα σε λίγους μόλις μήνες τα κέρδη του οίκου αυξάνονται κατά 16% και από εκεί και έπειτα το εκκεντρικό Granny-Chic φαίνεται να κάνει τα υπόλοιπα. Nerdy γυαλιά, και 70’s μοτίβα είναι μόνο η αρχή γιατί ο ιταλικός οίκος παράγει το ένα hit μετά το άλλο: μοκασίνια με γούνα, η τσάντα Dionysus, τα χρυσά μοκασίνια με το ψηλό τακούνι και η συνέχεια έπεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ