Ευχάριστα πικρό, το συγκεκριμένο Campari εμποτισμένο με βότανα είναι ένα διαφορετικό απεριτίφ, ειδικά όταν είναι αναμειγνύεται με λίγο αφρώδη οίνο. Η αποκορύφωση έρχεται με τον συνδυασμό της έντονης ιταλικής γεύσης του ποτού με τον μάραθο. Ιδανικό για την άνοιξη και το καλοκαίρι γίνεται ακόμα πιο δροσιστικό προσθέτοντας παγάκια. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;
Θα χρειαστείτε…
Μία χούφτα φύλλα μάραθου, συν 1 μικρό κλαδάκι για γαρνίρισμα
3 ροδέλες από λεμόνι
60 ml ξηρό αφρώδες κρασί
22 ml Campari
14 ml απλό σιρόπι (βλέπε σημείωση)
1 φλούδα λεμονιού
Πάγο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα shaker για cocktail, αναμείξτε τα φύλλα μάραθου με τις ροδέλες από το λεμόνι, τον αφρώδη οίνο, το Campari και το σιρόπι. Ανακινήστε για 20 φορές. Προσθέστε πάγο και “χτυπήστε” το καλά. Σουρώστε το σε ένα παγωμένο ποτήρι με πάγο. Βυθίστε τη φλούδα λεμονιού στο ποτό και γαρνίρετε με το κλαδάκι μάραθο!