Ο “Ανθός Γεύσεων” βρέθηκε στην Καλλιθέα

Με τη βοήθεια του GPS βρέθηκα στον μικρό φιλόξενο χώρο του “Ανθού Γεύσεων” στην Καλλιθέα, όπου ο Γιώργος Γεράρδος μαγειρεύει καθημερινά, αποκλειστικά με ελληνικά υλικά άριστης ποιότητας. Τον σεφ ίσως τον έχετε ακουστά, καθώς συμμετείχε στο τελευταίο MasterChef,δεν ξέρω αν κέρδισε ή όχι αλλά εμάς με κέρδισε με τις γεύσεις που δοκιμάσαμε.
Στο χώρο του πρώην «Μαγέρικου της Νάγιας», τα ξύλινα και μεταλλικά τραπέζια, στρωμένα με το παλιό πλακάκι που θα δείτε και στο πάτωμα, τα βαρέλια του παλιού μπακάλικου, τα λιτά φωτιστικά, κι η ανοικτή κουζίνα συνθέτουν ένα περιβάλλον όμορφο, ζεστό και χαλαρό. Όσο για το φαγητό, έχει μοντέρνο ύφος, και βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε ελληνικά τοπικά και εποχιακά προϊόντα. Δοκίμασα (για να μην πω ότι “καταβρόχθισα” ) την φάβα, η οποία συνδυάζεται απίστευτα με σάλτσα από ντοματίνια Σαντορίνης και μαστίχα, ένα βουβαλίσιο μπιφτέκι με αρωματικό πουρέ πατάτας. Οι υπόλοιποι ενθουσιάστηκαν με τον κόκορα στο τηγάνι με μέλι και ξινόμαυρο κρασί (εγώ απλά δεν τρώω κόκκορα, αν και μύριζε θεσπέσια ).
Αξίζει να δοκιμάσετε και την μελιτζανοσαλάτα και δεν έχω λόγια για το ριζότο με τα μανιτάρια και την τρούφα. (συγνώμη για τις φωτογραφίες, αλλά είχαμε “μεθύσει” από τις μυρωδιές.
Και επειδή ένα καλό δείπνο “κλείνει” με επιδόρπιο, επιβάλλεται να δοκιμάσετε την crème brûlée που έχει ως βάση τον Μακεδονικό Χαλβά.

  • Ο "Ανθός Γεύσεων" βρέθηκε στην Καλλιθέα

Όπως μάθαμε από το εξυπηρετικότατο κι ευγενέστατο προσωπικό αγνό παρθένο ελαιόλαδο, κοτόπουλα και αυγά ελευθέρας βοσκής, ψαγμένα κρέατα όπως μαυρος χοίρος και βουβάλι,, εποχιακά λαχανικά, όλα αυτά με τη συνοδεία ελληνικών αναψυκτικών αλλά και μοναδικών κρασιών είναι τα μυστικά συστατικά της επιτυχίας του συγκεκριμένου εστιατορίου.
Έχω ακούσει να μιλούν για το brunch που δεν περιορίζεται στα Σαββατοκύριακα: scrambled eggs, καγιανά, τηγανίτες με φράουλες και σαντιγί ή με μελωμένο μπέικον, όπως και σάντουιτς με κερκυραϊκό νούμπουλο ή τηνιακή λούζα μπορείς να τα παραγγείλεις στον «Ανθό» σε καθημερινή βάση, από τις δέκα το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Δεν το έχω δοκιμάσει…ακόμα!

Αναζητήστε τα πιάτα ημέρας και μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα μοναδικά κοκτέιλ.

Για κρατήσεις: 213 0271631, Ευαγγελίστριας 96, Καλλιθέα 176 76

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ