Μαγειρική κλασικότητα σε στενή επαφή με της μοντέρνες τάσεις της υγιεινής διατροφής, του comfort food και της διεθνούς κουζίνας.
Στη θέση των παλιών Starbucks στην Πατριάρχου Ιωακείμ, το Zurbaran άνοιξε τον Μάρτιο του 2017 και έγινε ήδη πόλος έλξης των κατοίκων του κέντρου και μη. Δεν μπορούσαμε να μην περάσουμε και εμείς μία βόλτα από την αγαπημένη μας γειτονιά της Αθήνας για δοκιμάσουμε τα πιάτα του και να απολαύσουμε την χαλαρωτική ατμόσφαιρα που το χαρακτηρίζει, για την οποία υπεύθυνοι είναι οι αρχιτέκτονες Ανδρέας Κούρκουλας και Μαρία Κοκκίνου που ανέλαβαν την αναδιαμόρφωση του χώρου.
Ένα απόλυτα urban setting υπογραμμισμένο δραστικά από μπετόν συνδέεται άριστα με πράσινο μάρμαρο που αποτελεί μια σαφή αναφορά στο παρελθόν και την ιστορική αίγλη της περιοχής. Το υπέροχο αίθριο που θα βρείτε στο βάθος επιμελήθηκε η Έλλη Παγκάλου, ως ειδική στα urban landscapes με απόλυτη επιτυχία.
«Κάποιες φορές οι χώροι φαγητού συνδέονται με τον χαρακτήρα της γειτονιάς . Μέσα από ένα περίεργο πάρε δώσε συν-διαμορφώνουν την ατμόσφαιρα. Ο χώρος του Zurbaran προσπαθεί να εγκαινιάσει μια νέα σχέση σε μια ιστορική περιοχή “εν κινήσει”, λένε οι δημιουργοί του. Την υπόλοιπη μαγική ατμόσφαιρα στο Ζurbaran επιμελήθηκαν οι Lightning Designers OΚΑPI. Ο γλυκός και ζεστός φωτισμός δημιουργεί ένα άνετο και χαλαρωτικό περιβάλλον, ενώ τα κρεμαστά φωτιστικά που ίπτανται πάνω από τα τραπέζια σαν αστέρια, προσδίδουν στην ατμόσφαιρα μια αστική πολυτέλεια που σε μαγνητίζει.
Συναντήσαμε εκεί τις εμπνεύσεις του chef Ιπποκράτη Αναγνωστέλη που δίνει την καλύτερη performance σε πιάτα όπως η τάρτα από μπρόκολο και σπανάκι ή τα αργομαγειρεμενα sort ribs με την δική του ελαφριά εκδοχή του BBQ. Υπέροχο επίσης το carpaccio μοσχαριού black angus, η ιταλική εκδοχή της κλασικής χωριάτικης σαλάτας Panchanella, και τα μύδια μαγειρεμένα με ζυμαρικά frecola Sarda με μάραθο και κρασί.
Τα γλυκά και το ψωμί επιμελείται ο Μπάμπης Ζηντιλης, μένοντας πιστός στην ίδια φιλοσοφία με κλασικές γεύσεις, ελαφριά δομημένες. Την παράσταση βέβαια κλέβει την ώρα του γλυκού η ελαφρότατη pavlova, με ροδόνερο, κόκκινα φρούτα και κρέμα γιαούρτι, αλλά και τά εξαιρετικά The Profiteroles.
Το γεύμα μας ολοκληρώνεται ιδανικά με μια εκπληκτική λίστα κρασιών και υπέροχα cocktails, όπως το απίστευτα τονωτικό The Day After (με βότκα, tonka , lychee, lime και ginger beer), αλλά και η “δυνατή” έκδοση της λεμονάδας, το Gentleman’s Lemonade (με Bourbon, vanilla, victorian lemonade και πορτοκάλι).
Zurbaran Athens: Πατριάρχου Ιωακείμ 38, Κολωνάκι, τηλ. 210-7238334.