Τηγανητό ρύζι με γαρίδες

Αυτή η συνταγή είναι μία πολύ καλή λύση προκειμένου να αποφεύγετε τα delivery, εφόσον το ασιατικό φαγητό είναι από τα αγαπημένα σας. Επιπλέον αυτή η σπιτική version είναι πιο υγιεινή, πιο οικονομική και σίγουρα πιο γευστική!

Θα χρειαστείτε:
3 κ. σ. σάλτσα σόγιας
1 κ. σησαμέλαιο
1/2 κ.γλ. σκόνη ginger
1/2 κ. γλ. λευκό πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κιλό ξεφλουδισμένες γαρίδες μεσαίου μεγέθους
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κομμένο σε κύβους κρεμμύδι
2 τριμμένα και καθαρισμένα καρότα
1/2 φλιτζάνι κατεψυγμένο καλαμπόκι
1/2 φλιτζάνι κατεψυγμένα μπιζέλια
3 φλιτζάνια μαγειρεμένο ρύζι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο, τη σκόνη ginger και το λευκό πιπέρι.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή wok σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τσιγαρίζετε τις γαρίδες, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για περίπου 2-3 ​​λεπτά, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και μόλις είναι έτοιμες τις βγάζετε από τη φωτιά και τις αφήνετε στην άκρη.
Προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι στο τηγάνι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 3-4 λεπτά. Ανακατέψτε τα με τα καρότα,το καλαμπόκι και τον αρακά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, για περίπου 3-4 λεπτά.
Προσθέστε το ρύζι με τα κρεμμυδάκια και το μείγμα σάλτσας σόγιας, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να ζεσταθούν καλά, για περίπου 2 λεπτά και στο τέλος βάζετε και τις γαρίδες.

Δείτε όλη τη διαδικασία μέσα από τις φωτογραφίες που ακολουθούν:

  • Τηγανητό ρύζι με γαρίδες

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ