Το σαρακοστιανό τραπέζι…

1748

Ξεκινά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρα και καλό είναι να προγραμματίσουμε τις αγορές μας για τους φίλους ή συγγενείς που έχουμε καλέσει… Είτε στη πόλη είτε στην επαρχία οι «γαστρονομικές» παραδόσεις είναι οι ίδιες, όπως επίσης μην παραλείψετε αν μπορείτε να πετάξετε αετό! Για πολλούς είναι η έναρξη της νηστείας πριν το Πάσχα, για άλλους είναι συνυφασμένο με τη λαγάνα, την ταραμοσαλάτα και άλλα απολαυστικά φαγητά που θα διαβάσετε παρακάτω:

Μπορείτε να βρείτε εύκολες συνταγές για παραδοσιακή λαγάνα ή να την αγοράσετε από το φούρνο της γειτονιάς
Το τραπέζι σας μπορεί να γεμίσει με νηστίσιμους μεζέδες και συνηθίζονται τα λαχανικά τουρσί:Μελιτζανάκι, Πιπεριές, Λάχανο, Αγκινάρες, Αγγουράκια, Κρεμμυδάκια

Αυτά που ενθουσιάζουν είναι τα θαλασσινά, που τρώμε αυτή τη μέρα όπως τα οστρακοειδή, γαρίδες, καλαμάρια και χταπόδια… Δοκιμάστε να φτιάξετε:
-καλαμαράκια
-Γαρίδες
-Μύδια
-χταποδάκι
-Σουπιές

Τα όσπρια έχουν ξεχωριστή θέση στο τραπέζι:
-φάβα
-Μαύρα Φασόλια
-ρεβίθια
-Φασόλια ξερά σε λάδι
-Σαλάτα με μαυρομάτικα

Και μην ξεχάσετε:
-ταραμοσαλάτα
-σκορδαλιά

Το γεύμα συνήθως «κλείνει» με χαλβά…Όπως και να έχει απολαύστε τη μέρα σας, ελπίζοντας ότι θα έχουμε καλό καιρό!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ