Τρώμε ψάρια κι αυξάνουμε το IQ μας

1167

Αυτό που μας έλεγαν οι γονείς μας “φάτε ψάρι για να γίνετε πιο έξυπνοι” βρίσκει βάση  σε αμερικανική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό για την προληπτική ιατρική, που υποστηρίζει ότι οποιοδήποτε είδος ψαριού και όχι απαραίτητα λιπαρό, μαγειρεμένο με κάθε τρόπο, εκτός από τηγανητό, όταν καταναλώνεται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, αυξάνει τη φαιά ουσία

Η νέα έρευνα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ αποκαλύπτει ότι οι άνθρωποι που συμπεριλαμβάνουν τα ψάρια στη διατροφή τους έχουν πιο αναπτυγμένες τις περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη μνήμη και τη νοητική ικανότητα.

Παρ’ όλα αυτά οι επιστήμονες, όπως τόνισαν οι ίδιοι, εξεπλάγησαν επειδή δεν μπόρεσαν να βρουν κάποια συσχέτιση ανάμεσα στα περιβόητα ω-3 λιπαρά οξέα και στη θετική επίδραση των ψαριών. Εξηγούν βέβαια ότι τα τηγανητά ψάρια, τα οποία δεν φάνηκε να έχουν τόσο θετική επίδραση στους καταναλωτές τους, όσο αυτά που ήταν μαγειρεμένα με άλλους τρόπους (ψητά, βραστά κλπ.), δεν περιέχουν ούτως ή άλλως τόσα ω-3 αφού αυτά καταστρέφονται με το τηγάνισμα.

Μία ακόμη μελέτη από το  Sahlgrenska University Hospital στο Gothenburg της Σουηδίας αναφέρει  οι  έφηβοι που καταναλώνουν  υδρόβια σπονδυλωτά αυξάνεται το επίπεδο  του IQ τους. Στην έρευνα συμμετείχαν 3,972 15χρονα αγόρια.  Όπως αποδείχτηκε όσα έτρωγαν ψάρι μια φορά την εβδομάδα είχαν καλύτερα αποτελέσματα στις εξετάσεις -μετά από 3 χρόνια-κατά  7%, ενώ όσα έτρωγαν πάνω από δύο φορές, η διαφορά κυμαινόταν στο 12%

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ