Hemingway ‘s Daiquiri

“I drink to make other people more interesting.” –Ernest Hemingway

Είναι γνωστή σε όλους η θρυλική σχέση του εκκεντρικού συγγραφέα με το ποτό.   Ο Hemingway  μεγάλωσε κι “εκπαιδεύτηκε” μέσα από τα ταξίδια του, από το Key West στο Kilimanjaro, στη Βενετία και στο Παρίσι. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του για να πάρεις μία ιδέα της τοπικής καθημερινότητας  “Μην ασχολείσαι με τις εκκλησίες, τα κυβερνητικά κτήρια ή τις πλατείες. Αν θέλεις να μάθεις σχετικά με τον πολιτισμό, πέρνα ένα βράδυ μέσα στα μπαρ”.

Στα διαλείμματα από τη συγγραφή, ειδικά στις δεκαετίες του ’30 και ’40, ο Hemingway  επισκεπτόταν το αγαπημένο του στέκι El Floridita και απολάμβανε το αγαπημένο του ποτό, El Papa Doble. Όμως η δεύτερή του επιλογή ήταν το συγκεκριμένο Daiquiri, από τον οποίο πήρε και το όνομά του.

Θα χρειαστείτε: 

59 ml λευκό ρούμι ( ιδανικά αν έχετε Havana Club)
22 ml φρέσκο χυμό από grapefruit
15ml  φρέσκο χυμό από lime
7ml Luxardo Μαρασκίνο Λικέρ
7ml  απλό σιρόπι
Μία φλούδα από grapefruit για γαρνίρισμα
Ανακατέψτε όλα τα υλικά πλην της γαρνιτούρας και βάλτε τα σε ένα παγωμένο ποτήρι για cocktail. Γαρνίρετε με τη φλούδα από  grapefruit.

 

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ