Ένα πολύ γνωστό και της μόδας αλκοολούχο απεριτίφ στην Ιταλία είναι το Spritz. Έχει τις ρίζες του στην ευρύτερη περιοχή της Βενετίας (στο Βένετο), από τα χρόνια της αυστριακής κατοχής.
Ανακαλύφθηκε και διαδόθηκε από Αυστριακούς στρατιώτες, οι οποίοι αραίωναν με ανθρακούχο νερό (το seltz) το πολύ καλό κρασί της περιοχής, που όμως για τα δικά τους γούστα ήταν πολύ δυνατό.
Το όνομα «spritz» προέρχεται από το γερμανικό ρήμα «spritzen» που σημαίνει «πιτσιλάω»…ακριβώς αυτό που κάνουν οι φυσαλίδες του ανθρακικού στο ποτήρι, καθώς αφορίζουν και αναπηδούν.
Είναι λίγο πικρό στη γεύση, αλλά αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε!
Θα χρειαστείτε :
1/3 ανθρακούχο νερό ή seltz
1/3 prosecco
1/3 aperol
1 βιολογικό πορτοκάλι
Διαδικασία :
Σε ένα μεγάλο ποτήρι, βάζετε 2-3 παγάκια, προσθέτετε το Aperol, το prosecco και το ανθρακούχο νερό. Γαρνίρετε με μια φέτα πορτοκαλιού με τη φλούδα.
Καλή απόλαυση !!!
“Πίνω για να βοηθήσω τους άλλους να γίνουν πιο ενδιαφέροντες.”
(Τ. Νάθαν)