Τα βόρεια προάστια είναι “βόρεια προάστια”… ξεκινούν από το Μαρούσι και καταλήγουν στην Δροσιά. Το πρόβλημα είναι ότι όλοι θεωρούν ότι τα καλύτερα μέρη μπορείς να τα βρεις στην Κηφισιά, μόνο που το εστιατόριο «Kastri Bistro» του ξενοδοχείου «Domotel Kastri» έρχεται να μας αποδείξει το αντίθετο!
Μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, απίστευτα χαλαρωτικό και με πολυτελές design μπορούμε να απολαύσουμε πρωινό καφέ στη βεράντα, lunch, brunch, dinner ή απλά after office cocktails. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;
Το δικό μας lunch ήταν ένας συνδυασμός παραδοσιακών γεύσεων από όλη την Ελλάδα με ιδιαίτερες πινελιές από τον Chef de Cuisine Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο και food styling που μας συνεπήρε. Οι ιδιαιτερότητες και οι εκπλήξεις υπάρχουν που ξεπερνούν την φαντασία μας. Θα συνδυάζατε τη μαστίχα με το μετσοβόνε, ή το αβγό στους 75 °C με καπνιστό χέλι και Αρσενικό Νάξου;Το υπέροχο vitello tonnato με βρώσιμα λουλουδάκια, το αυγό των 75ο C που σερβίρεται μέσα σε βρώσιμο τσόφλι πλάι σε καπνιστό χέλι, τραγανό πράσο ψιλοκομμένο σαν μαλλιά αγγέλου, πουρέ πατάτας με αρσενικό Νάξου και κρέμα από σταμναγκάθι, η ανοιχτή χορτόπιτα με άγρια μεσσηνιακά χόρτα και αφρό φέτας, το “ριζότο” με κουσκούς και τις καραβίδες είναι ένα μικρό δείγμα των όσων δοκιμάσαμε. Για να μην σας πω για την θεϊκή lemon pie της οποίας η κρέμα ενθουσίασε τους ουρανίσκους μας. Οι φωτογραφίες θα σας “ταξιδέψουν” γαστριμαργικά…
Η φιλοσοφία του Kastri Bistro έχει ως εξής: Ο Executive Chef του ξενοδοχείου Θοδωρής Καρίνος και ο Chef de Cuisine του Kastri Bistro Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος δημιουργούν μοναδικά πιάτα με έμπνευση από την ελληνική και μεσογειακή κουζίνα. Η εποχικότητα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη σύνθεση των μενού, ενώ οι ελληνικές πρώτες ύλες κυριαρχούν, χωρίς όμως να λείπουν και εκλεκτά υλικά από το εξωτερικό. Η παράδοση συναντά τις μοντέρνες τεχνικές στο Kastri Bistro, αφού και οι δυο chefs αγαπούν να παρουσιάζουν παραδοσιακά υλικά, όπως ο τραχανάς, σε πιο σύγχρονα πιάτα.
Πέρα από το εστιατόριο που λειτουργεί όλη μέρα, υπάρχουν κι άλλοι ενδιαφέροντες χώροι στο ξενοδοχείο που αξίζει να γνωρίζετε, όπως η Macelleria : O ιδιαίτερος χώρος της Macelleria, που μπορεί να φιλοξενήσει είκοσι δύο άτομα, προσφέρεται για ιδιωτικές συναντήσεις και δείπνα γύρω από το μοναστηριακό τραπέζι που δεσπόζει στο κέντρο της. Έργα τέχνης κοσμούν τους τοίχους, ενώ στα ψυγεία που καλύπτουν τη μία πλευρά της συντηρούνται τα κρέατα της διάσημης Macelleria Oberto. Τα κρέατα Oberto προέρχονται από μια ιδιαίτερη διασταύρωση βοοειδών, ο τρόπος διατροφής των οποίων έχει ως αποτέλεσμα την ξεχωριστή γεύση τους.
Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην πολύ ενημερωμένη κάβα του εστιατορίου, όπου δίνεται έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα, με κλασικές αλλά και λιγότερο γνωστές επιλογές, που προέρχονται από μικρούς Έλληνες παραγωγούς. Τη λίστα κρασιών συμπληρώνουν ετικέτες από το εξωτερικό, ενώ η sommelier του Kastri Bistro είναι πάντα στη διάθεση του επισκέπτη ώστε να προτείνει το κρασί που θα συνοδεύσει το γεύμα του. To house wine του εστιατορίου προέρχεται από το οινοποιείο Semeli.
Αν επισκεφτείτε το εστιατόριο μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα επιδόρπια που είναι αντάξια του μενού είναι και τα γλυκά με τη δημιουργική τάρτα λεμόνι με φεγιετίνι πραλίνα φουντουκιού και το ντουέτο από eclair με κρέμα σοκολάτας και eclair με κρέμα βανίλιας και βατόμουρα να ξεχωρίζουν.
Τέλος, στην είσοδο το μπαρ του Kastri Bistro προσφέρεται για έναν χαλαρό πρωινό ή απογευματινό καφέ όσο και για ένα ποτό στο τέλος της μέρας. Premium ποτά και signature cocktails είναι κάποιες από τις επιλογές που προτείνει ο Γιάννης Κέδες, που επιμελήθηκε την cocktail list.
Κι επειδή υπάρχει η φήμη ότι τα “Βόρεια προάστια” είναι και ακριβά, εδώ δεν ισχύει. Οι τιμές είναι λογικότατες, μια οικογένεια (καθώς οι χώροι είναι children-friendly) μπορεί να απολαύσει το γεύμα της με άνεση και χωρίς δεύτερη σκέψη! Πολύ βολικό το γεγονός ότι διατίθεται parking στον προαύλιο χώρο του ξενοδοχείου…
Για κρατήσεις: 210 350710ο, Domotel Kastri, Ελ. Βενιζέλου 154 &Ρωμυλίας , 14671, Καστρί