Simul: Μία casual γαστρονομική έκπληξη στο Κολωνάκι

2322

Οι μεγαλύτεροι (όχι πολύ) θυμούνται στη θέση του το πρώτο γαλλικό εστιατόριο της περιοχής, το Prunier. Μπορεί το Simul να μην έχει συμπληρώσει ένα χρόνο λειτουργίας, όμως άνετα μπορεί να γίνει το στέκι των κατοίκων του Κολωνακίου και να πείσει τους πιο δύσπιστους να κατέβουν στο κέντρο για “καλό φαγητό” που δεν κοστίζει μία περιουσία.

Γι’ αυτό και την χαρακτήρισα casual την εμπειρία μας, γιατί μπορεί κανείς να απολαύσει ένα μενού των 35 ευρώ το οποίο είναι γευστικό, πλήρες και με το ζόρι τρως το θεσπέσιο γλυκό μπακλαβά, καθώς έχεις χορτάσει! Και δεν ξεκινώ τυχαία από το τέλος του δείπνου μας… καθώς τότε γνωρίσαμε τον σεφ Νίκο Θωμά, που έχει “μαθητεύσει” σε επώνυμους χώρους της Αθήνας, όπως το «Μάνη Μάνη» και η «Cookoovaya», αλλά και την ιδιοκτήτρια του Simul που μας άφησε άριστες εντυπώσεις.

Η αίθουσα -για τις πιο κρύες νύχτες- χαρακτηρίζεται από το ξύλο και τα ζεστά χρώματα στη διακόσμηση, ενώ ο κήπος όπου φιλοξενηθήκαμε, ένιωσα ότι ήμουν στο σπίτι φίλων που μας παραθέτουν δείπνο. Μου άρεσε πολύ…

Λοιπόν, το μενού για το οποίο σας έγραψα νωρίτερα, ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις και τελείωσε υπό τις ιδανικότερες συνθήκες. Με τη συνοδεία σωστά διαλεγμένων κρασιών, περιελάμβανε τα εξής:
* Tartare από γαρίδα γάμπαρη με λευκό ταραμά και μύδια “τουρσί”
* Carpaccio Ροδάκινου με βαλεριάνα και μαγιονέζα yuzu
* Φρέσκο καλαμάρι σχάρας με κολοκάσι, πράσο και σομπρασάδα
* Αρνίσια σπάλα με κρέμα πολέντας, τηγανητά αμπελόφυλλα και μαύρο σκόρδο
* Μπακλαβάς με παγωτό καϊμάκι και κρέμα δυόσμου

  • Simul: Μία casual γαστρονομική έκπληξη στο Κολωνάκι

Η κάρτα διατηρεί τις γεύσεις που αγαπήθηκαν όπως το Tartare από μοσχαρίσιο κόντρα με κρέμα wasabi, αγγούρι, σχοινόπρασο, soya, σουσάμι και αυγό ορτυκιού, τη Μοσχαρίσια ουρά σε μαρινάδα καντονέζα με τηγανιτό νιόκι και γλυκό κρεμμύδι αλλά και τον κρασάτο Κόκορα σε κενό αέρος με τραχανά και αρσενικό Νάξου αλλά παρουσιάζει και νέες – πολλά υποσχόμενες- όπως την Ψητή μελιτζάνα miso με γλυκό τσίλι, σουσάμι και μαϊντανό αλλά και τον “Λαχανοντολμά’’ πάπιας με kale και foie gras (το οποίο ανυπομονώ να δοκιμάσω την επόμενη φορά που θα επισκεφτώ το Simul).

Στη γαστρονομία ο προσδιορισμός in-situ αναφέρεται στην τέχνη της μαγειρικής με τις διαθέσιμες πρώτες ύλες ανάλογα τη στιγμή ή την εποχή που θα μαγειρέψεις. Στο SIMUL δημιουργούn τις γεύσεις τους βασιζόμενοι στα φρέσκα υλικά και τη δημιουργικότητα της ημέρας. Υπηρετούν την κουζίνα που δέχεται, σέβεται και μετατρέπει τις διαχρονικές επιρροές σε κάτι νέο στοχεύοντας να εμπνεύσει μια διαλογική σχέση με τις γεύσεις.
 
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 18:00 – 24:00 ~ Κυριακή κλειστά          
 
Για κρατήσεις : 210 7224737 – Υψηλάντου 63, Κολωνάκι              

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ