Η απογείωση της ιταλικής κουζίνας σε έναν χώρο υψηλής αισθητικής
Λίγους μήνες μόλις και μετά την έναρξη λειτουργίας του, το Nolita Athens στο ξενοδοχείο Semiramis κέρδισε ήδη την αγάπη του κοινού. Δύσκολο, άλλωστε, να συμβεί κάτι διαφορετικό μετά από μία δοκιμή των υπέροχων γεύσεων του chef Γιάννη Λιόκα που εμπνέεται από αυθεντικές ιταλικές συνταγές, αλλά και από τεχνικές που προέρχονται από όλο τον κόσμο με μοντέρνες πινελιές. Απόλαυση καθαρή η πίτσα του Nolita, που έχει ήδη κερδίσει την φήμη μίας από τις καλύτερες της πόλης, δημιουργείται στο μεγάλο, ανοικτό Pizza Bar και ιδανικό επιστέγασμα της εμπειρίας οι δημιουργίες του pastry chef Διονύση Αλέρτα.
Η κουζίνα αλλά και η λίστα κρασιών θα ανανεώνεται συνεχώς, υιοθετώντας ένα concept που έχει ως βάση την ιταλική Κουζίνα και τις κουζίνες του κόσμου από τις οποίες θα εμπνέεται ο Chef. Όπως λέει και ο ίδιος, «H Ιταλική κουζίνα μπορεί να παντρευτεί με μια πλούσια ποικιλία από υλικά από όλο τον κόσμο. Η παγκοσμιοποίηση έχει μπει για τα καλά και στην κουζίνα. Θεωρώ ότι έχει ανοίξει τους ορίζοντες πολλών σεφ και έχει ενώσει προϊόντα, υλικά και συνταγές που στο παρελθόν δεν θα τολμούσαμε να σκεφτούμε. Το αποτέλεσμα όμως έχει δικαιώσει τους πάντες και κυρίως τους ουρανίσκους μας!»
Εκτός από τις εμπνευσμένες γεύσεις, μοναδική εμπειρία αποτελεί και η ambience του χώρου που επιμελήθηκε το αρχιτεκτονικό γραφείο LOT των Λεωνίδα Τραμπούκη και Ελένης Πεταλωτή. Οι πολυβραβευμένοι αρχιτέκτονες δημιούργησαν ένα νέο, ζεστό σκηνικό από ξύλο, δέρμα, χαλκό και πολλές custom λεπτομέρειες που εντάχθηκαν αρμονικά στο υπόλοιπο ξενοδοχείο, και το πολύχρωμο, ιδιαίτερο σκηνικό που δημιούργησε ο Karim Rashid.
Για το καλοκαίρι το Nolita Athens μεταφέρει τη σάλα του, στον εντυπωσιακό χώρο της πολύχρωμης πισίνας του Semiramis, ενώ παράλληλα εγκαινιάζει στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας, το Nolita Corfu σε ένα εξαιρετικό βενετσιάνικο κτίριο, με τον Chef Γιάννη Λιόκα και την ομάδα του να μοιράζουν τις ημέρες τους το καλοκαίρι ανάμεσα σε Αθήνα και Κέρκυρα!
Διεύθυνση: Χαριλάου Τρικούπη 48, Κηφισιά (ξενοδοχείο «Semiramis»).