Ιταλική bruschetta με ντοματίνια

Αυτή τη φορά ξεφεύγουμε από τα ζυμαρικά και τις προτάσεις για πρωινό. Bruschetta για ορεκτικό ή για snack που συνοδεύει τέλεια ένα ποτήρι παγωμένο λευκό κρασί τώρα που ο καιρός ανοίγει και αυτή την εβδομάδα η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου. Τα ντοματίνια – αλλά και οι ντομάτες- αρχίζουν και έχουν “καλοκαιρινή” γεύση και έχουν όλο και πιο δυναμικό “παρών” στα πιάτα μας! Στη συγκεκριμένη συνταγή, μπορείτε αντί για ντοματίνια να χρησιμοποιήσετε μεγάλες κόκκινες ντομάτες τις οποίες θα κόψετε σε κυβάκια.

Θα χρειαστείτε:
500 γρ. ντοματίνια
16 φρέσκα φύλλα βασιλικού, κομμένο σε μικρά κομμάτια
αλάτι
8 φέτες χοντροκομμένες χωριάτικο ψωμί
2 σκελίδες σκόρδο
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

Προθερμάνετε τη σχάρα στον φούρνο… Εάν χρησιμοποιείτε ντοματίνια, τα κόβετε στη μέση. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε τα ντοματίνια, το βασιλικό με μια πρέζα αλάτι.
Τοποθετήστε τις φέτες του ψωμιού σε μία λαδόκολλα, βάλτε τις στο φούρνο και γυρίστε τες και από τις δύο πλευρές, μέχρι να γίνουν τραγανές και από τις δύο όψεις, για περίπου 3 λεπτά.

Αμέσως τρίψτε μία πλευρά κάθε φέτας με δύναμη με μια σκελίδα σκόρδο, χρησιμοποιώντας 1 σκελίδα σκόρδο για κάθε 4 φέτες.

Τοποθετείστε τις φέτες ψωμιού σε μια πιατέλα. Με ένα κουτάλι μοιράστε το μείγμα με τις ντομάτες στις φέτες. Περιχύνετε με το λάδι και σερβίρετε στους καλεσμένους σας!

Καλή σας απόλαυση!

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ