Σαλάτα με σπαράγγια και τηγανητά αυγά

Νηστέψαμε, φάγαμε τη μαγειρίτσα, το αρνάκι και ο οργανισμός μας έλαβε όλα τα νιτρογλυκερίδια που είχε στερηθεί όλο αυτό το διάστημα, όμως καιρός είναι να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε -πέρα από την υγεία μας- και τη σιλουέτα μας, καθώς πλησιάζουν οι μέρες που θα βγούμε στην παραλία. Οπότε μία ισορροπημένη διατροφή είναι αυτό που χρειαζόμαστε σε συνδυασμό με λίγη άσκηση. Η παρακάτω συνταγή είναι ιδανική για μεσημεριανό ή για brunch, καθώς περιέχει σαλάτα, τηγανητά αυγά και τα πολυσυζητημένα σπαράγγια. Μπορείτε να μην τηγανίσετε τα αυγά αλλά να τα βράσετε…

Θα χρειαστείτε:
1/4 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κιλό κομμένα σπαράγγια
2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
6 μεγάλα αυγά
6 φλιτζάνια  baby ρόκας
3/4 φλιτζανιού φρέσκο τριμμένο τυρί Parmigiano-Reggiano

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι.
Ανάψτε τη σχάρα ή  βάλτε ένα τηγάνι γκριλ στη φωτιά. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τα σπαράγγια με  μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο  αλάτι και πιπέρι. Βάλτε τα στη σχάρα σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και για περίπου 5 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και τηγανίστε τα αυγά ανάλογα με το πως προτιμάτε, μελάτα ή σφιχτά.
Σε ένα μπολ, ανακατεύετε τη ρόκα με vinaigrette λεμονιού. Σε ένα μεγάλο πιάτο βάζετε τη σαλάτα, τα σπαράγγια κι από πάνω τα τηγανητά αυγά σας. Γαρνίρετε με τυρί παρμεζάνα και σερβίρετε αμέσως.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ