Αν έχετε κουραστεί να λέτε κάθε φορά στα παιδιά σας την ιστορία του Popaye για το πόσο καλό κάνει το σπανάκι, είναι σίγουρο ότι με αυτή τη συνταγή θα σας παρακαλούν να το φάνε. Είναι γευστική (χάρη στην παρμεζάνα ή το πεκορίνο) και υγιεινή. Επίσης ετοιμάζεται πάρα πολύ γρήγορα και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και καταψυγμένο σπανάκι αντί για φρέσκο.
Θα χρειαστείτε:
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
240 γρ. φρέσκου σπανακιού μωρών
αλάτι- πιπέρι
240 γρ. Spaghetti
½ φλιτζάνι τριμμένης παρμεζάνας ή πεκορίνο (+ λίγο ακόμα για το σερβίρισμα)
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Τσιγαρίστε το σκόρδο και στη συνέχεια προσθέστε το σπανάκι και το σοτάρετε μέχρι να μαραθούν. Αλατοπιπερώστε και όταν είναι έτοιμο βγάλτε το από τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη.
Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, αλλά κρατήστε ένα φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών πριν τα στραγγίξετε.
“Χτυπήστε” το σπανάκι και το σκόρδο σε ένα μπλέντερ μαζί με το τυρί που επιλέξατε και το μισό φλιτζάνι από το νερό ζυμαρικών. Καλό είναι το μείγμα να θυμίζει πουρέ, αν χρειαστεί προσθέτετε περισσότερο νερό.
Ρίχνετε τη σάλτσα στα ζυμαρικά και τα ανακατεύετε. Γαρνίρετε με περισσότερο τυρί ή αλάτι και πιπέρι, εφόσον το επιθυμείτε και σερβίρετε στα πιάτα!